Workshop cultuurverschillen

Taalproblemen veroorzaken regelmatig misverstanden in de communicatie tussen teamleiders en hun medewerkers. Echter de grootste problemen ontstaan niet door taal maar door cultuurverschillen. De opzet van deze workshop is heel praktisch en interactief. We spelen direct in op wat er binnen uw bedrijf speelt.

Workshop

1 dagdeel van 3,5 uur

Volledig in company

Minimaal 6, maximaal 15 deelnemers

kosten € 95,- per persoon

met een max van € 950,- per groep

 

Oost Europese arbeidskrachten kijken bijvoorbeeld heel anders tegen gezagsverhoudingen, samenwerking , beloning en verantwoordelijkheden aan dan Nederlanders. Het wordt nog complexer als er ook nog onderlinge culturele verschillen zijn tussen bijvoorbeeld Poolse, Roemeense, Bulgaarse en Turkse medewerkers. Effecten zijn dan dikwijls een groter verloop van personeel en onnodige en vaak niet uitgesproken spanningen.

Greenskills verzorgt deze workshop in company. Onze docent geeft de belangrijkste cultuurkenmerken aan van de nationaliteiten waarmee uw bedrijf in de praktijk te maken heeft en geeft de impact aan die dat uiteindelijk heeft op de werkvloer. De deelnemers krijgen hierdoor handvatten hoe je hier het beste mee om kunt gaan. We houden uw managementteam op een praktische maar vooral ook humoristische manier een spiegel voor.

De workshop is geschikt voor zowel het Nederlandse managementteam als ook voor de Poolse/Roemeense/Bulgaarse aanspreekpunten en voormannen van elke andere denkbare nationaliteit. De workshop kan desgewenst ook in de Engelse en Poolse taal worden gegeven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van ons aanbod en ontwikkelingen binnen het veld.

Inschrijven nieuwsbrief